Sposób przygotowania:
Muszelkowa sałatka 3 sery i pieczone pomidory
Jajka ugotować na twardo.Makaron ugotować do miękkości w osolonym wrzątku. Odcedzić, ostudzić. Osuszyć na papierowym ręczniku. Pomidora podzielić na 8 cząstek. Do miseczki wlać oliwę, dodać sól oraz pieprz oraz bazylię. Wymieszać. Dodać pomidory i lekko wymieszać. Przełożyć do naczynia do zapiekania. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180-200 st na około 7-10 minut. Wyjąć z piekarnika. Makaron przełożyć do miski. Mozzarellę odsączyć z zalewy i pokroić na ćwiartki. Fetę pokroić w małą kostkę i dodać do miski. Delikatnie przełożyć pomidory. Doprawić solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny. Wymieszać. Przełożyć na półmisek. Posypać dla dekoracji koperkiem. Ułożyć jajka pokrojone na ćwiartki. Posypać całość startą goudą. Smacznego!