Sposób przygotowania:
Muszle nadziewane cukinią i kurkami
W garnku zagotować wodę na makaron, lekko ją posolić. Do gotującej się wody wrzucić makaron i gotować wg przepisu na opakowaniu. Makaron odcedzić i przestudzić. Cebulę pokroić w kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę. Cebulę i czosnek zeszklić na oliwie. Cukinię obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać ją do cebuli z czosnkiem. Dodać też przyprawy i ketchup. Wszystko wymieszać i smażyć razem, aż cukinia zmięknie. Kurki oczyścić, umyć, dowolnie pokroić i usmażyć na oliwie. Usmażone grzyby dodać do cukinii. Wymieszać i jeszcze chwilę smażyć razem. Przygotowanym farszem nadziać ugotowane muszle makaronowe. Ser zetrzeć na tarce i posypać nim nadzienie w muszlach. Całość zapiekać w 180 stopniach tak długo, aż ser się roztopi.