szpileczka

szpileczka

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1249]

Muszle mięsno - cukiniowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Muszle nadziane farszem mięsno cukiniowym

Muszle mięsno - cukiniowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Muszle mięsno - cukiniowe

 

Sposób przygotowania:

Muszle mięsno - cukiniowe
Muszle makaronowe gotujemy w lekko osolonej wodzie, tak aby były al dente. Ugotowany makaron studziny na talerzu rozłożony pojedynczo. Na odrobinie oleju podsmażamy drobniutko posiekamy czosnek z mięsem mielonym i pyrzprawą do mięsa. Dodajemy pokrojoną w kosteczkę cukinię i pomidory z puszki. Podsmażamy ok 10 minut. Sos z puszki mieszamy z jogurtem naturalnym i ziołami , doprawiamy solą i pieprzem i wylewamy na dno naczynia żaroodpornego. Muszle nadziewamy farszem mięsno - cukiniowym i układamy w naczyniu. Ser żółty ścieramy na tarce i posypujemy nim z wierzchu muszle. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 15-20 minut.
Muszle mięsno - cukiniowe
Cukinie kroimy w dość malą kosteczkę i dodajemy na patelnie
Muszle mięsno - cukiniowe
Do miesa dodajemy cukinie i pomidory i podsmazamy
Muszle mięsno - cukiniowe
Z sosu pomidorowego jogurtu i ziół przygotowujemy sos do muszli
Muszle mięsno - cukiniowe
Muszle ukłądamy w przygotowanym sosie i posypujemy serem