ewelina.mn

ewelina.mn

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 663]

Muszle makaronowe nadziewane mięsem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Wspaniale wyglądająca i smaczna potrawa

Muszle makaronowe nadziewane mięsem

Składniki:

Muszle makaronowe nadziewane mięsem

 

  • 1 opakowanie makaronu muszle
  • 200 g mięsa mielonego z indyka
  • puszka kukurydzy
  • natka pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • oliwa

Sposób przygotowania:

Muszle makaronowe nadziewane mięsem
Makaron muszle gotujemy według przepisu na opakowaniu w osolonej wodzie (al dente). Gotowe muszle układamy na półmisku i przygotowujemy nadzienie. Mięso mielone doprawiamy solą oraz pieprzem i smażymy na odrobinie oliwy. Gotowe i przestudzone mieszamy z kukurydzą i posiekaną drobno natką pietruszki. Tak przygotowanym farszem nadziewamy muszle. Podajemy uprzednio udekorowawszy każdą z osobna muszlę listkiem pietruszki.