Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Muszle nadziewane pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Pieczarki pokroić drobno, czosnek posiekać i zrumienić na patelni z rozgrzanym olejem.

Muszle nadziewane pieczarkami

Składniki:

Muszle nadziewane pieczarkami

 

  • 500g makaronu duże muszle
  • 1 kg pieczarek
  • 2 pęczki pietruszki
  • pęczek szczypiorku
  • 3 ząbki czosnku
  • 100g żółtego, tartego sera
  • 4 łyżki oleju

Sposób przygotowania:

Muszle nadziewane pieczarkami
Pieczarki pokroić drobno, czosnek posiekać i zrumienić na patelni z rozgrzanym olejem. Wrzucić pieczarki i smażyć aż zaczną puszczać sok, odparować. Przyprawić solą i pieprzem, wymieszać z pietruszką i szczypiorkiem drobno posiekanym. Muszle ugotować al dente. Przelać zimną wodą, muszle napełnić farszem, następnie ułożyć w naczyniu do zapiekania, posypać serem i piec ok. 15 min. w temp 180 st. C.