Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Muszle nadziewane pieczarkami i parówkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Duże makaronowe muszle z nadzieniem z z podsmażonych pieczarek z parówkami i serkiem topionym, zapieczone z tartym żółtym serem.

Muszle nadziewane pieczarkami i parówkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Muszle nadziewane pieczarkami i parówkami

 

  • 1/2 opakowania makaronu muszle duże
  • 1 cebula
  • olej do smażenia
  • 6 dużych pieczarek
  • 4 cienkie parówki
  • 100 g serka topionego kremowego
  • 2 łyżki śmietany 18 %
  • żółty ser - wg uznania
  • sól do smaku

Sposób przygotowania:

Muszle nadziewane pieczarkami i parówkami
Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu, odcedzić, przestudzić. Pokrojoną w kostkę cebulę zeszklić na oleju. Pieczarki pokroić w półplasterki, dodać do cebuli, usmażyć je. Z parówek zdjąć osłonki. Parówki pokroić w półplasterki, dodać do usmażonych grzybów. Podsmażać razem aż parówki lekko się zrumienią. Dodać serek topiony i śmietanę. Chwilę razem podsmażać, aż serek się roztopi i wszystko się połączy. W razie potrzeby farsz doprawić do smaku odrobiną soli. Przygotowanym farszem nadziać makaronowe muszle. Żółty ser zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, rozłożyć na nadzieniu i zapiec (tak długo, aż ser się roztopi).
Muszle nadziewane pieczarkami i parówkami
Ugotowany w lekko osolonej wodzie i odcedzony makaron.
Muszle nadziewane pieczarkami i parówkami
Pokrojona w kostkę cebula podsmażona na oleju.
Muszle nadziewane pieczarkami i parówkami
Pokrojone w półplasterki pieczarki dodane do cebuli i usmażone.
Muszle nadziewane pieczarkami i parówkami
Serek topiony i śmietana dodane do podsmażonych grzybów z parówkami.

Tagi:

makaron sery ser