gosia56

gosia56

Złoty Ekspert
[Przepisów: 823]

Muszle nadziewane wg gosia56

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 4

Pyszne danie zapieczone w piekarniku

Muszle nadziewane wg gosia56 Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Muszle nadziewane wg gosia56

 

  • 30 dużych muszli
  • 45 dkg ugotowanej kapusty kiszonej
  • 45 dkg pieczarek
  • 10 dkg zółtego sera
  • 2 cebule
  • sól,pieprz
  • 1 sos bolonski do spagetti

Sposób przygotowania:

Muszle nadziewane wg gosia56
Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente po ugotowaniu rozkładamy pojedynczo brzuszkiem do góry.Pieczarki kroimy drobno smazymy razem z cebulą.Do pieczarek dodajemy ugotowaną kiszoną kapustę można ja trochę pokroić dusimy chwilę z pieczarkami,doprawiamy solą i pieprzem studzimy. Do wystygnietej masy dodajemy zółty ser starty na tarce na dużych oczkach mieszamy i napełniamy farszem muszle. Napełnione muszle układamy w naczyniu do zapiekania.Sos bolonski mieszamy w 1,5 szklanki wody gotujemy i zalewamy muszle.Wkładany do nagrzanego piekarnika 35-45 minut.175 st. Podajemy jako danie na obiad albo na kolację.POLECAM !!!
Muszle nadziewane wg gosia56
Danie to podajemy na ciepło na obiad albo na kolację.

Tagi:

sery sosy ser