aczp

aczp

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 108]

Książka Kucharska: Najlepsze przepisy z makaronem Mamma Mia

Muszle z avocado, mascarpone i łososiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Odświeżające danie z łososiem, avocado i sokiem z limonki.... w Optymistycznym zielonym kolorze

Muszle z avocado, mascarpone i łososiem

Składniki:

Muszle z avocado, mascarpone i łososiem

 

  • 200 g makaronu muszelki Mamma Mia
  • 1 dojrzałe avocado
  • 2 czubate łyżki serka mascarpone
  • 1 łyżka oleju
  • 1 ząbek czosnku
  • 100 g wędzonego na gorąco łososia
  • 1/2 limonki
  • koperek
  • sól
  • pieprz czarny

 

Sposób przygotowania:

Muszle z avocado, mascarpone i łososiem
Makaron gotujemy al dente. Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, chwile podsmażamy, po czym dodajemy serek mascarpone i mieszamy do momentu, aż się całkowicie rozpuści. Avocado kroimy nożem wzdłuż, przekręcamy połówki w przeciwne strony, rozdzielamy, wyjmujemy pestkę, a następnie wyjmujemy łyżką miąższ, który rozgniatamy widelcem. Avocado dodajemy do masy serowej, mieszamy, podgrzewamy, dodajemy kawałki łososia, mieszamy z makaronem, przekładamy na talerze. Całość skrapiamy sokiem z limonki i posypujemy posiekanym koperkiem.