Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Muszle z serem feta

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Pyszne muszle nadziewane serem w sosie pomidorowym.

Muszle z serem feta

Składniki:

Muszle z serem feta

 

  • 20 makaronu conchiglioni
  • 200g sera feta
  • kula mozzarelli
  • szklanka passaty pomidorowej
  • 100ml mleka
  • cebula czerwona
  • 2 ząbki czosnku
  • oregano
  • sól
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Muszle z serem feta
Makaron ugotować al dente w dużej ilości osolonej wody. Cebulę posiekać w drobną kostkę i podsmażyć na oleju. Wymieszać ze sobą pokruszoną fetę, mleko cebulę, przeciśnięte ząbki czosnku, doprawić solą i pieprzem. Dodać pokruszoną/ pokrojoną drobno mozzarellę, dokładnie wymieszać. Nałożyć farsz do ugotowanego makaronu. Na dnie formy rozlać passatę, ułożyć muszle i posypać je oregano. Piec ok. 15-20 min. 190st. C.

Tagi:

makaron sery ser