SUPERPRZEPIS

Musztardowe ośmiorniczki

         
ocena: 5/5 głosów: 4
Musztardowe ośmiorniczki Więcej zdjęć (4)

Parówki na szybko w nieco odmienionej wersji

Składniki:

Musztardowe ośmiorniczki

 

  • 6 cienkich parówek z szynki
  • 30 dag średnich pieczarek
  • 1 mała cebula
  • 1 puszka pomidorów bez skóry
  • 10-12 małych ogóreczków konserwowych
  • 2 łyżki musztardy sarepskiej
  • 3-4 czubate łyżeczki musztardy rosyjskiej
  • 1 łyżka masła klarowanego
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Musztardowe ośmiorniczki
Cebulę i pieczarki obieramy, dokładnie płuczemy. Pieczarki kroimy w cienkie talarki, a cebulę w kostkę. Przesmażamy razem na rozgrzanym maśle klarowanym, lekko solimy. Gdy zmiękną, dodajemy drobno pokrojone pomidory z puszki, a po dwóch minutach pokrojone na 3-4 części małe ogóreczki konserwowe. Dodajemy musztardę, dokładnie mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem. Parówki kroimy na 2-3 kawałki, a każdy kawałeczek nacinamy na krzyż na obu końcach, dorzucamy do warzyw, mieszamy i dusimy razem 3-4 minuty. Podajemy ze świeżym pieczywem.
Musztardowe ośmiorniczki
Cebulę kroimy w drobną kostkę
Musztardowe ośmiorniczki
obrane i opłukane pieczarki w talarki
Musztardowe ośmiorniczki
przesmażamy razem na maśle.

Tagi:

beza szynka bezy