Cukiereczek13

Cukiereczek13

Złoty Ekspert
[Przepisów: 651]

Musztardowo-miodowe roladki z gruszką

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

W moich roladkach znajdziecie prawdziwe smakołyki: gruszkę camembert i orzechy, a wszystko w pysznej glazurze musztardowo-miodowej

Musztardowo-miodowe roladki z gruszką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Musztardowo-miodowe roladki z gruszką

 

Sposób przygotowania:

Musztardowo-miodowe roladki z gruszką
Wszystkie składniki glazury musztardowo-miodowej mieszamy ze sobą, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Schab kroimy na 4-5 plastrów i rozbijamy za pomocą tłuczka (najlepiej przez folię). Plastry oprószamy solą i pieprzem z obu stron. Gruszkę obieramy i kroimy na 8 części. Orzechy drobno siekamy. Każdy z plastrów smarujemy cienko glazurą, kładziemy na nie po 2 kawałki gruszki i 1/4 orzechów, zwijamy roladki. Roladki obsmażamy na oleju. Przekładamy je do naczynia żaroodpornego, wlewamy tłuszcz pozostały ze smażenia, a wierzch roladek polewamy resztą glazury. Roladki zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez pół godziny. Roladki podajemy z pieczonymi ziemniakami. Smacznego :)
Musztardowo-miodowe roladki z gruszką
Wszystkie składniki glazury musztardowo-miodowej mieszamy ze sobą, doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Musztardowo-miodowe roladki z gruszką
Każdy z plastrów smarujemy cienko glazurą, kładziemy na nie po 2 kawałki gruszki i 1/4 orzechów, zwijamy roladki.
Musztardowo-miodowe roladki z gruszką
Roladki obsmażamy na oleju na złoty kolor.
Musztardowo-miodowe roladki z gruszką
Przekładamy je do naczynia żaroodpornego, wlewamy tłuszcz pozostały ze smażenia, a wierzch roladek polewamy resztą glazury.

Tagi:

sery ser schab