ewelina.mn

ewelina.mn

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 663]

Musztardowy łosoś

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Łosoś często gości na moim stole, ten sposób przyrządzania go wymyśliłam sama, było pyszne.

Musztardowy łosoś Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Musztardowy łosoś

 

Sposób przygotowania:

Musztardowy łosoś
Ryby myjemy, osuszamy, lekko solimy oraz oprószamy pieprzem. Następnie smarujemy delikatnie musztardą i posypujemy obficie suszonym koperkiem. Układamy je na patelni i smażymy pod przykryciem na odrobinie oliwy. Ryby nie przewracamy podczas smażenia! Łosoś wymaga bardzo krótkiej obróbki termicznej, czas smażenia to ok 10-15 minut.
Musztardowy łosoś
Każdy kawałek ryby dokładnie myjemy pod bieżącą wodą.
Musztardowy łosoś
Zamiast koperku suszonego możemy użyć świeżego.
Musztardowy łosoś
Najlepiej użyć musztardy o delikatnym smaku.
Musztardowy łosoś
Rybę smażymy na niewielkim ogniu pod przykryciem.