Sposób przygotowania:
Nachosy z indykiem
Nachosy z indykiem
Jako pierwsze wystąpią nachosy, czyli niewielkie kawałki zapieczonej tortilli. Przekąska od wielu lat obecna jest na półkach polskich sklepów. Często jedzona jako sucha przegryzka lub maczane
w pikantnej salsie. Nuda? Zaskoczmy naszych gości! Garść pomidorków, zielonych i czarnych oliwek, chude białe mięso… To musi się udać!
Danie łatwe w przygotowaniu
Czas przygotowania: 20 minut
Danie dla 4 osób
Kuchnia meksykańska
Nachosy z indykiem
Jako pierwsze wystąpią nachosy, czyli niewielkie kawałki zapieczonej tortilli. Przekąska od wielu lat obecna jest na półkach polskich sklepów. Często jedzona jako sucha przegryzka lub maczane
w pikantnej salsie. Nuda? Zaskoczmy naszych gości! Garść pomidorków, zielonych i czarnych oliwek, chude białe mięso… To musi się udać!
Czas przygotowania: 20 minut
Danie dla 4 osób
1. Indyka pokrój w cienkie paseczki. Przełóż do miski i wymieszaj z Fixem Kebab z sosem czosnkowym Knorr. Podsmaż mięso na patelni.
2. Dołączony do Fixu sos czosnkowy wymieszaj z jogurtem i majonezem.
3. Żółty ser zetrzyj na tarce. Pomidorki i oliwki pokrój na połówki. Paprykę pokrój w cienkie paseczki.
4. Chipsy rozłóż na dużym żaroodpornym talerzu, posyp po wierzchu podsmażonym mięsem, żółtym serem, pomidorami oraz papryką chili i czarnymi oliwkami.
5. Zapiekaj danie w piekarniku do momentu, kiedy ser zacznie się przypiekać.
6. Nachosy podawaj polane sosem czosnkowym i posypane posiekaną kolendrą.
Jako pierwsze wystąpią nachosy, czyli niewielkie kawałki zapieczonej tortilli. Przekąska od wielu lat obecna jest na półkach polskich sklepów. Często jedzona jako sucha przegryzka lub maczane
w pikantnej salsie. Nuda? Zaskoczmy naszych gości! Garść pomidorków, zielonych i czarnych oliwek, chude białe mięso… To musi się udać!
Danie łatwe w przygotowaniu
Czas przygotowania: 20 minut
Danie dla 4 osób
Kuchnia meksykańska
Nachosy z indykiem
Jako pierwsze wystąpią nachosy, czyli niewielkie kawałki zapieczonej tortilli. Przekąska od wielu lat obecna jest na półkach polskich sklepów. Często jedzona jako sucha przegryzka lub maczane
w pikantnej salsie. Nuda? Zaskoczmy naszych gości! Garść pomidorków, zielonych i czarnych oliwek, chude białe mięso… To musi się udać!
Czas przygotowania: 20 minut
Danie dla 4 osób
1. Indyka pokrój w cienkie paseczki. Przełóż do miski i wymieszaj z Fixem Kebab z sosem czosnkowym Knorr. Podsmaż mięso na patelni.
2. Dołączony do Fixu sos czosnkowy wymieszaj z jogurtem i majonezem.
3. Żółty ser zetrzyj na tarce. Pomidorki i oliwki pokrój na połówki. Paprykę pokrój w cienkie paseczki.
4. Chipsy rozłóż na dużym żaroodpornym talerzu, posyp po wierzchu podsmażonym mięsem, żółtym serem, pomidorami oraz papryką chili i czarnymi oliwkami.
5. Zapiekaj danie w piekarniku do momentu, kiedy ser zacznie się przypiekać.
6. Nachosy podawaj polane sosem czosnkowym i posypane posiekaną kolendrą.