paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Nadziane kiełbaski

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Bardzo sycące i pyszne kiełbaski z nadzieniem.

Nadziane kiełbaski Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Nadziane kiełbaski

 

  • 40 dag kiełbaski
  • 15 dag ser tarty
  • 20 dag pieczarki
  • 3 sztuki cebula biała
  • 1 sztuka jajko
  • 1 łyżeczka przyprawa curry
  • 5-6 łyżek ketchup pikantny

Sposób przygotowania:

Nadziane kiełbaski
Cebule obrać jedną pokroić w kostkę dwie pozostałe w talarki. Pieczarki opłukać osuszyć i pokroić w kostkę podsmażyć z cebulką pokrojoną również w kostkę. Jajko wymieszać z przyprawą carry dodać połowę startego serka i wymieszać. Dodać podsmażone pieczarki i cebulkę oraz ketchup i ponownie wymieszać. Każda kiełbaskę naciąć wzdłuż i rozłożyć. Pozostałe dwie cebule podsmażyć na maśle i przełożyć do naczynia żaroodpornego na cebuli ułożyć kiełbaski. Kiełbaski napełnić farszem i posypać wierzch serkiem. Piec aż serek się roztopi i kiełbaski będą ciepłe w środku.
Nadziane kiełbaski
Jajko wymieszać z przyprawą carry dodać połowę startego serka i wymieszać.
Nadziane kiełbaski
Dodać podsmażone pieczarki i cebulkę oraz ketchup i ponownie wymieszać.
Nadziane kiełbaski
Każda kiełbaskę naciąć wzdłuż i rozłożyć. Pozostałe dwie cebule podsmażyć na maśle i przełożyć do naczynia żaroodpornego na cebuli ułożyć kiełbaski.
Nadziane kiełbaski
Kiełbaski napełnić farszem i posypać wierzch serkiem.