dajanecka

dajanecka

Starszy Kucharz
[Przepisów: 19]

Nadziane schabowe kotlety

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Nadziane ogórkiem i rzodkiewką kotlety z musztardą

Nadziane schabowe kotlety Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Nadziane schabowe kotlety

 

  • 50 dag schab ,
  • 1 sztuka ogórek zielony ,
  • do smaku rzodkiewka ,
  • do posmarowania kotleta musztarda ,
  • 15 dag szynka ,
  • 3 ząbki czosnek ,
  • do panierki bułka tarta ,
  • do panierki jajko

Sposób przygotowania:

Nadziane schabowe kotlety
Schab płuczemy. Kroimy na kotlety. Tłuczkiem rozbijamy z dwóch stron. Z jednej strony smarujemy każdego kotleta musztardą. Ogórka obieramy, rzodkiewkę płuczemy- kroimy w kostkę. Czosnek obieramy, wyciskamy przez praskę i posypujemy na musztardę, następnie wykładamy wymienione składniki pokrojone w kostkę. Wszystko zwijamy w roladkę. Spinamy wykałaczką każdego kotleta (roladkę). Obtaczamy w jajku z solą i pieprzem, a następnie w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony.
Nadziane schabowe kotlety
Uformowany kotlet, przed nałożeniem warzyw
Nadziane schabowe kotlety
wyłożone na kotleta ogórek i rzodkiewka