kupiska

kupiska

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 148]

Nadzienie agrestowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Delikatne nadzienie agrestowe.

Nadzienie agrestowe

Składniki:

Nadzienie agrestowe

 

 

 

Sposób przygotowania:

Nadzienie agrestowe
Do garnka wlewamy wodę i dodajemy 2 szklanki agrestu.Agrest gotujemy na średnim ogniu pod przykryciem do miękkości.Po ugotowaniu i odsączeniu z wody miksujemy.Po zmiksowaniu aby miał gładką konsystencje należy zmiksowany agrest przetrzeć przez sito do miseczki..Do osobnej miseczki wbijamy jajka i wsypujemy cukier puder i ubijamy masę na gęsty krem.Masło należy roztopić w garnuszku na małym ogniu.Gdy masło przestygnie wlewamy je do ubitych jajek z cukrem pudrem i mieszamy.Następnie wszystko łączymy ze zmiksowanym agrestem.Nadzienie agrestowe można wykorzystać do pieczonego przez ciasta.

Tagi:

jajko jajka