marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Nadzienie bananowo-jabłkowe.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Jabłka opłukać pokroić na ćwiartki,usunąć nasiona ,zetrzeć na ta- -rce,a banany obrać ze skórek,pokroić i zmiksować całość,dodać sok,cukier

Nadzienie bananowo-jabłkowe.

Składniki:

Nadzienie bananowo-jabłkowe.

 

  • 1 kilo jabłek,np.renety,lobo,
  • kiść bananów dojrzałych,ale nie przejrzałych,
  • sok cytrynowy,
  • cukier biały lub trzcinowy.

Sposób przygotowania:

Nadzienie bananowo-jabłkowe.
Jabłka opłukać,obrać ze skórek,pokroić w ćwiartki i zetrzeć na tarce,odrzucając odpadki i skropić sokiem z cytryny by nie ściemniała masa szybko.Banany zaś opłukać,obrać ze skórek,po-
-kroić na plasterki,dodać do miksera startą masę jabłeczną i plast-
-erki bananów,posypać cukrem-niecałą szklankę tak z 3/4.Zmikso-
-wać całość i stosować do przekładania ciast.