Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Nadzienie chińskie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pierogi można też podawać z zupami czystymi.

Nadzienie chińskie

Składniki:

Nadzienie chińskie

 

Sposób przygotowania:

Nadzienie chińskie
Cebulę, obrać, drobno posiekać i zeszklić na oleju, dodać mieloną wieprzowinę, sos sojowy , oprószyć imbirem, dodać sól
i smażyć chwilkę na silnym ogniu, ciągle mieszając.
Masę mięsną ostudzić i dokładnie wymieszać z obgotowanym szpinakiem. Nadzienie kłaść na ciasto, zlepić i ugotować. Pierogi podawać polane stopionym tłuszczem. Znakomite są odsmażane następnego dnia.

Tagi:

szpinak sosy