Sposób przygotowania:
Nadzienie degestańskie I
Botwinkę umyć i wrzucić do wrzątku, obgotować przez 2 minuty
osączyć, drobno pokroić. Cebule obrać, drobniutko posiekać i zeszklić na maśle, dodać botwinkę i razem jeszcze chwilkę smażyć. Ostudzić, dodać jajko, sól, pieprz i drobno posiekane orzechy. Na końcu posypać kolendrą i pietruszką. Wszystko dokładnie wymieszać. Farszem nadziewać pierogi. Ugotowane można polać masłem.
osączyć, drobno pokroić. Cebule obrać, drobniutko posiekać i zeszklić na maśle, dodać botwinkę i razem jeszcze chwilkę smażyć. Ostudzić, dodać jajko, sól, pieprz i drobno posiekane orzechy. Na końcu posypać kolendrą i pietruszką. Wszystko dokładnie wymieszać. Farszem nadziewać pierogi. Ugotowane można polać masłem.