Sposób przygotowania:
Nadzienie degestańskie II
Dynię obrać i zetrzeć na tarce do jarzyn o grubych oczkach.
Cebulę obrać, drobniutko posiekać i podsmażyć na maśle. Cebulę i dynię wymieszać razem. Orzechy włoskie drobniutko posiekać, a kminek zemleć w młynku. Do masy warzywnej dodać sól, szczyptę cukru, Wszystko razem wymieszać. Nadziewać pierożki. Ugotowane pierożki ułożyć w naczyniu żaroodpornym, wysmarowanym masłem. Zapiekać w piekarniku przez 10 minut.
Cebulę obrać, drobniutko posiekać i podsmażyć na maśle. Cebulę i dynię wymieszać razem. Orzechy włoskie drobniutko posiekać, a kminek zemleć w młynku. Do masy warzywnej dodać sól, szczyptę cukru, Wszystko razem wymieszać. Nadziewać pierożki. Ugotowane pierożki ułożyć w naczyniu żaroodpornym, wysmarowanym masłem. Zapiekać w piekarniku przez 10 minut.