Patty

Patty

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 98]

Nadzienie szpinakowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Nadzienie idealne do zapiekania np z makaronami

Nadzienie szpinakowe Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Nadzienie szpinakowe

 

  • 300 g ricotty
  • 200 g ugotowanego szpinku
  • 100 g tartego parmezanu
  • 1 jajko
  • gałka muszkatałowa
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Nadzienie szpinakowe
Szpinak myjemy i gotujemy we wrzącej wodzie przez 5 minut. Odcedzamy, osuszamy i siekamy. Mieszkamy ser ricotta ze szpinakiem, ścieramy parmezan. W osobnej misce roztrzepujemy jajko a następnie dodajemy do farszu. Dodajemy startą gałką, solą i pieprzem. Całość mieszamy. Farsz idealnie pasuje do zapiekanych makaronów, naleśników itp
Nadzienie szpinakowe
Szpinak bardzo dokładnie myjemy i obcinamy łodyżki
Nadzienie szpinakowe
Szkinak gotujemy we wrzącej wodzie przez 5 minut
Nadzienie szpinakowe
Dodajemy ok 300 gram serka ricotty i mieszkamy