Doda

Doda

Szef Kuchni
[Przepisów: 97]

Nadzienie z kapusty

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 2/5 głosów: 5

Kapustę dusić w rozgrzanym tłuszczu na małym ogniu przez 25 minut. Wymieszać z solą,

Nadzienie z kapusty

Składniki:

Nadzienie z kapusty

 

  • 6 szkl cienko posztakowanej kapusty
  • 1/2 szkl drobno posiekanej cebuli
  • 1/3 szkl stopionego masła
  • 1,5 łyżeczki soli
  • 1/2 łyżeczki pieprzu
  • 2 łyżeczki cukru

Sposób przygotowania:

Nadzienie z kapusty
Kapustę dusić w rozgrzanym tłuszczu na małym ogniu przez 25 minut. Wymieszać z solą, pieprzem i cukrem, wystudzić.