pelargoniab12

pelargoniab12

Szef Kuchni
[Przepisów: 81]

Nadziewana długa bułka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Zamiast zapiekanki faszerowana na kolację z farszem jajeczno-pieczarkowym

Nadziewana długa bułka

Składniki:

Nadziewana długa bułka

 

 

Sposób przygotowania:

Nadziewana długa bułka
Aby przygotować nadziewaną długą bułkę trzeba wyciągnąć miąższ z bułki delikatnie tak by bułka sie nie rozpadła ( trzeba odkroić piętki ) .Pieczarki pokroić w cienkie plasterki i usmażyć na rumiano na oleju- odsączyć z tłuszczu . Potem obrać jajka ze skorupek i je rozgnieść widelcem - zmieszać z pieczarkami , natką , majonezem i bułką tartą . Doprawić do smaku . Nadziać bułkę farszem. .
Zawinąć w folię . Zostawić 2 godziny w lodówce . Odwinąć i pokroić na porcje

Tagi:

jajko tarta jajka