iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Nadziewana pierś w pomidorowej panierce

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Nadziewana pierś w pomidorowej panierce

Nadziewana pierś w pomidorowej panierce Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Nadziewana pierś w pomidorowej panierce

 

 

Sposób przygotowania:

Nadziewana pierś w pomidorowej panierce
Wybieramy duże ładne pojedyncze piersi z kurczaka , myjemy je osuszamy. Z góry gdzie pierś jest grubsza wbijamy nóż robią tunel w mięsie. Uwaga ,żeby nie zrobić dziurki. Wkładamy palec i lekko poszerzamy dziurkę. Pieczarki kroimy w kosteczkę , cebulę obieramy i siekamy. Na masełku podsmażamy warzywka. Doprawiamy sola i pieprzem do smaku. Pieczarki usmażone studzimy. Zimne nakładamy do tuneli w piersi kurczaka. Robimy panierkę. Do miski wkładamy przecier pomidorowy dodajemy musztardę ,ketchup i starty na tarce czosnek. Doprawiamy chilli pieprzem. Panierka musi być ostra. Panierkę dobrze mieszamy i zamaczamy w niej piersi z kurczaka. Układamy je na blasze i wkładamy do piekarnika pieczemy ok 30 min w 180 stopniach.
Nadziewana pierś w pomidorowej panierce
Pieczona w piekarniku w panierce pomidorowej