mrozluk

mrozluk

Starszy Kucharz
[Przepisów: 47]

Nadziewana polędwica z grilla

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Polędwice wieprzową można zastąpić misem wołowym

Nadziewana polędwica z grilla

Składniki:

Nadziewana polędwica z grilla

 

  • polędwica wieprzowa 5 plastrów
  • ser żółty 30 dag
  • musztarda dijon 1 łyżka
  • masło 2 łyżki
  • koperek 1 łyżka
  • natka pietruszki 1 łyżka
  • sól
  • pieprz
  • oliwa

 

Sposób przygotowania:

Nadziewana polędwica z grilla
Ser żółty ścieramy na grubej tarce, dodajemy posiekaną zieleninę, musztardę, masło. Całość dokładnie ucieramy, doprawiamy. W plastrach mięsa nacinamy z boku kieszenie. Powstałe otwory napełniamy masą serowo-musztardową. Spinamy. Mięso skrapiamy oliwą i grilujemy z obu stron. Podajemy z pieczywem i sałatką.