Marta1986

Marta1986

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 711]

Nadziewane jajka wg Marty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

dobre nadziewane jajka na kolację

Nadziewane jajka wg Marty

Składniki:

Nadziewane jajka wg Marty

 

  • 5jajek
  • 1 kostka mięsa mielonego
  • szczypta soli i pieprzu
  • 2 łyżeczki bułki tartej
  • 3 łyżki majonezu
  • natka pietruszki

Sposób przygotowania:

Nadziewane jajka wg Marty
Jajka ugotować na twardo.Ostudzić i obrać ze skorupek .Przekroić każde jajko na pół i delikatnie wyjąć miąższ. Mięso mielone przełożyć na patelnię z olejem i zasmażyć.Przyprawić solą i pieprzem.Dodać pozostałe żółtka,bułkę tartą oraz pokrojoną na drobno natkę pietruszki.Pomału nadziewać jajka.Na wierzch posmarować majonezem.

Tagi:

mięso tarta