sjoanna25

sjoanna25

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 104]

Nadziewane kabaczki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szybko, smacznie i zdrowo. Polecam

Nadziewane kabaczki

Składniki:

Nadziewane kabaczki

 

  • 6 kabaczków
  • 40 dag mięsa wieprzowego
  • 6 dag bułki pszennej
  • 15 dag przecieru pomidorowego
  • zielony koperek
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Nadziewane kabaczki
Kabaczki obieramy, krajemy w plastry grubości 3 cm, wydrążamy nasiona. Mięso, namoczoną bułkę i podsmażoną cebulkę mielimy w maszynce, doprawiamy do smaku. Masą nadziewamy wydrążone kabaczki, układamy w rondlu nadzieniem do góry, podlewamy wodą i dusimy, gdy kabaczki są już miękkie, dodajemy koncentrat pomidorowy, sos doprawiamy zasmażką, solimy do smaku. Możemy podawać z ziemniakami. Smacznego!