Sposób przygotowania:
Nadziewane kabaczkowe łódki
Kabaczki umyć, ściąć końcówki i przekroić każdy na pół ale wzdłuż kabaczka. Łyżką lub kulkownicą usunąć gniazda nasienne i tak przygotowane kabaczki ułożyć na blasze wysmarowanej olejem. Farsz : Mięso umyć i pokroić na kawałki. Papryki i cebulę po oczyszczeniu i umyciu pokroić w kostkę i wrzucić do miski, dodać koperek i do tej miski zmielić mięso razem z obranym i umytym czosnkiem i serkiem topionym. Potem dodać ugotowany i przestudzony ryż oraz przyprawy do smaku i dokładnie wymieszać nadzienie do kabaczków.Przygotowanym farszem napełnić łódeczki. Wszystko piec w piekarniku nagrzanym do 165 stopni przez 40 - 45 minut. Podawać na gorąco, można polać ketchupem
2milutka
zewa
Dzięki Agatko, wyszło sporo więc jak masz ochotę to zapraszam :)
Częstuj się :)
edytaha
zewa
Dzięki Edytko :)