Nadziewane kalarepki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Nadziewane kalarepki z ryżem, kurczakiem..

Nadziewane kalarepki

Składniki:

Nadziewane kalarepki

 

  • 4 kalarepki
  • 2 woreczki ryżu po 100g
  • 2 pasztety Drop 90g
  • 2 cebule
  • pierś z kurczaka

Sposób przygotowania:

Nadziewane kalarepki
Ryż gotujemy. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę. Przyprawiamy solą i pieprzem. Cebulę siekamy i smażymy razem z kurczakiem. Ryż, cebulę, kurczaka i pasztet mieszamy ze sobą. Kalarepki wydrążamy. Miąższ kroimy i dodajemy do nadzienia z ryżem. Nadziewamy kalarepki. Pieczemy je w piekarniku ok. 25 min nagrzanym do 180stC.