Marta1986

Marta1986

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 711]

Nadziewane muszle

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

bardzo smaczne nadziewane muszle

Nadziewane muszle

Składniki:

Nadziewane muszle

 

  • makaron muszle 1 opakowanie
  • mięso mielone 20 dag
  • pieczarki 20 dag
  • cebula 2 sztuki
  • masło 4 łyżki
  • parmezan 1 paczuszek
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Nadziewane muszle
Makaron wrzucić do wrzącej wody i krótko obgotować we wrzątku, wyjąć,odcedzić i ułożyć na talerzu.Pieczarki umyć, obrać i pokroić. Cebulę obrać i pokroić. Na roztopionym maśle obsmażyć pieczarki, a następnie dodać cebulę. Wymieszać. Dodać przyprawione mięso mielone i smażyć chwilę,Przyprawić do smaku solą i pieprzem.Przygotowane wcześniej muszle makaronowe napełnić farszem z mięsa i pieczarek.Posypać parmezanem.Blachę wstawić do piekarnika nagrzanego do 170oC. Zapiekać ok. 25 minut. Pod koniec zapiekania posypać ponownie parmezanem.

Tagi:

mięso makaron