Sposób przygotowania:
Nadziewane naleśniczki ślimaczki
Robimy ciasto na naleśniki . Miksujemy w dużej misce składniki . Mleko ,jajko ,mąkę odrobinę cukru i soli oraz oliwę .
Ma wyjść ciasto niezbyt gęste konsystencja śmietany . Smażymy naleśniki .Ja smażę na patelni do naleśników bez tłuszczu ,wystarczy olej dodany do ciasta Na każdego naleśnika kładziemy parówkę i zawijamy w rulon . Naleśniki kroimy w grube plasterki nadziewamy na wykałaczki .podajemy z sosem pomidorowym lub ketchupem .Na ciepło lub zimno
Ma wyjść ciasto niezbyt gęste konsystencja śmietany . Smażymy naleśniki .Ja smażę na patelni do naleśników bez tłuszczu ,wystarczy olej dodany do ciasta Na każdego naleśnika kładziemy parówkę i zawijamy w rulon . Naleśniki kroimy w grube plasterki nadziewamy na wykałaczki .podajemy z sosem pomidorowym lub ketchupem .Na ciepło lub zimno