blagro1

blagro1

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 505]

Nadziewane pieczarki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Przekąska pieczarkowa na gorąco.

Nadziewane pieczarki

Składniki:

Nadziewane pieczarki

 

 

 

Sposób przygotowania:

Nadziewane pieczarki
Pieczarki umyć i oddzielić kapelusze od trzonków. Cebulę obrać, przekroić w kostkę i poddusić na tłuszczu, dodać posiekane trzony pieczarek, usmażyć. Wymieszać z posiekaną natką pietruszki, doprawić solą oraz pieprzem i napełnić tym farszem kapelusze. Następnie panierować pieczarki w rozmąconych jajkach i tartej bułce i smażyć na silnie rozgrzanym tłuszczu z obu stron na rumiano.