Sposób przygotowania:
Nadziewane placki z makaronu
Makaron ( nitki, wstążki, spaghetti ) kroimy na mniejsze kawałki. Do naczynia wbijamy jajko, dodajemy maślankę i przyprawy. Po dokładnym wymieszaniu dodajemy makaron i mąkę, odstawiamy na 10 min aby odpoczęło. Wędlinę kroimy w plasterki. Jeśli ktoś nie ma duszonej kapusty czy też surówki może użyć zwykłej pekińskiej. Na patelni rozgrzewamy olej, nakładamy placek z dwóch łyżek ciasta, na środek nakładamy łyżkę kapusty a na niej układamy wędlinę. Całość przykrywamy łyżką ciasta , które delikatnie rozprowadzamy po powierzchni aby zakryć nadzienie. Smażymy na wolnym ogniu z oby stron. Wykładamy na papierowy ręcznik aby odsączyć tłuszcz. Mamy takie trzy bit w wersji wytrawnej.
![Nadziewane placki z makaronu Nadziewane placki z makaronu](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/nadziewane-placki-z-makaronu-319699.jpg)
![Nadziewane placki z makaronu Nadziewane placki z makaronu](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/nadziewane-placki-z-makaronu-319700.jpg)
![Nadziewane placki z makaronu Nadziewane placki z makaronu](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/nadziewane-placki-z-makaronu-319701.jpg)
![Nadziewane placki z makaronu Nadziewane placki z makaronu](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/nadziewane-placki-z-makaronu-319702.jpg)