Anastazja324

Anastazja324

Starszy Kucharz
[Przepisów: 35]

Nadziewane pomidory

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Świetny sposób na szybki,lekki obiad lub kolację

Nadziewane pomidory

Składniki:

Nadziewane pomidory

 

  • 4 spore pomidory
  • sól
  • pieprz
  • 1 pęczek cebulki ze szczypiorem
  • 15 dag gotowanej szynki
  • 4 plastry goudy

 

Sposób przygotowania:

Nadziewane pomidory
Piekarnik rozgrzać do 200 stopni.Pomidory umyć,przekroić w poprzek na 3 plastry.Każdy oprószyć sola i pieprzem.Cebulę oczyścić i pokroić w plastry,a szczypior na kawałki o długości ok. 5 cm.Cebulę blanszować ok. 2 minut,przelać zimną wodą i osączyć.Szynkę i ser pokroić w paseczki o długości ok. 1 cm.
Dolne części pomidorów ułożyć w naczyniu żaroodpornym.Poukładać na nich szynkę,cebulę i szczypiorek,przykryć środkowymi plastrami pomidorów,a na nich rozłożyć ser i pozostałą porcję cebuli i szczypioru.Przykryć górnymi plastrami i spiąć wykałaczkami.Pomidory piec ok. 15 minut.Przed podaniem posypać świeżo zmielonym pieprzem.

Tagi:

szynka