kamazka439

kamazka439

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 515]

Książka Kucharska: Przekąski w śródziemnomorskim stylu

Nadziewane roladki z bakłażana

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Polecamy roladki z bakłażana nadziewane suszonymi pomidorami polane sosem barbecue

Nadziewane roladki z bakłażana

Składniki:

Nadziewane roladki z bakłażana

 

 

Sposób przygotowania:

Nadziewane roladki z bakłażana
Bakłażana pokroić w plastry wzdłuż, lekko ponacinać, posolić. Po około 20 minutach spłukać pod bieżącą wodą, odsączyć, usmażyć na złoty kolor na oleju. Po lekkim przestudzeniu na plastrach bakłażana układać pomidory, polewać sosem Barbecue i zwijać roladki. Układać na talerzu, posypać natką pietruszki