Sposób przygotowania:
Nadziewane szyjki drobiowe
Z szyjek drobiowych należy ostrożnie ściągnąć skórę. Następnie skóry opłukać i osuszyć za pomocą ręcznika kuchennego.
Farsz:
Wątróbkę umieścić w garnku z wrzącą wodą i przykryć. Garnek zdjąć z palnika, a wątróbkę parzyć przez około 15 minut.
Cebulę posiekać i zeszklić na niewielkiej ilości oleju.
Mięso zmielić z wątróbką oraz cebulą. Dodać namoczoną bułkę, jajko, czosnek i przyprawy. Masę porządnie wyrobić i doprawić według smaku.
Skórki napełnić farszem, a ich końcówki spiąć wykałaczkami lub zszyć.
Smażyć na uprzednio rozgrzanym tłuszczu z każdej strony.
Można upiec w piekarniku.
Farsz:
Wątróbkę umieścić w garnku z wrzącą wodą i przykryć. Garnek zdjąć z palnika, a wątróbkę parzyć przez około 15 minut.
Cebulę posiekać i zeszklić na niewielkiej ilości oleju.
Mięso zmielić z wątróbką oraz cebulą. Dodać namoczoną bułkę, jajko, czosnek i przyprawy. Masę porządnie wyrobić i doprawić według smaku.
Skórki napełnić farszem, a ich końcówki spiąć wykałaczkami lub zszyć.
Smażyć na uprzednio rozgrzanym tłuszczu z każdej strony.
Można upiec w piekarniku.
demisec
gusia1000