Habibi & Cats

Habibi & Cats

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 267]

Placuszki z dyni hokkaido

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Łatwo i szybko można utrzeć dynię razem ze skórką elektrycznym robotem. Skóra dyni Hokkaido zawiera mnóstwo karotenu i Wit.A - zupełnie mięknie w czasie smażenia i nie jest wyczuwalna podczas jedzenia.

Placuszki z dyni hokkaido Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Placuszki z dyni hokkaido

 

Sposób przygotowania:

Placuszki z dyni hokkaido
Do dużej miski wbić jajka, posolić, dodać mąkę pszenną i skrobię ziemniaczaną.

Do pozostałych składników dodać dynię utartą razem że skórką na wiórki średniej grubości.

Wszystko dokładnie wymieszać i odstawić na 10 minut. 

Na patelni rozgrzać mieszankę oleju i klarowanego masła. Na tłuszcz kłaść łyżką średnie porcje ciasta i smażyć pod pokrywką aż dynia zmięknie, a placuszki będą rumiane z obu stron.

Placuszki podawać z dodatkiem jogurtu greckiego, kwaśnej śmietany albo naturalnego twarożku.
Placuszki z duni hokkaido
Do ciasta przygotować dużą miskę i wbić jajka.
Placuszki z duni hokkaido
Do jajek dosypać mąkę pszenną i ziemniaczaną.
Placuszki z duni hokkaido
Do miski dodać dynię hokkaido startą ze skórką.
Placuszki z duni hokkaido
Na rozgrzanym tłuszczu smażyć rumiane placuszki.
Placuszki z duni hokkaido
Placuszki podawać z jogurtem, śmietaną lub twarożkiem.