Sposób przygotowania:
Placuszki z dyni hokkaido
Do dużej miski wbić jajka, posolić, dodać mąkę pszenną i skrobię ziemniaczaną.
Do pozostałych składników dodać dynię utartą razem że skórką na wiórki średniej grubości.
Wszystko dokładnie wymieszać i odstawić na 10 minut.
Na patelni rozgrzać mieszankę oleju i klarowanego masła. Na tłuszcz kłaść łyżką średnie porcje ciasta i smażyć pod pokrywką aż dynia zmięknie, a placuszki będą rumiane z obu stron.
Placuszki podawać z dodatkiem jogurtu greckiego, kwaśnej śmietany albo naturalnego twarożku.
Do pozostałych składników dodać dynię utartą razem że skórką na wiórki średniej grubości.
Wszystko dokładnie wymieszać i odstawić na 10 minut.
Na patelni rozgrzać mieszankę oleju i klarowanego masła. Na tłuszcz kłaść łyżką średnie porcje ciasta i smażyć pod pokrywką aż dynia zmięknie, a placuszki będą rumiane z obu stron.
Placuszki podawać z dodatkiem jogurtu greckiego, kwaśnej śmietany albo naturalnego twarożku.