Sposób przygotowania:
Nadziewane ziemniaki
Ziemniaki umyc pod biezaca woda, natluscic forme do pieczenia, ulozyc ziemniaki i piec w skorkach do czasu, az beda polmiekkie. Wyjac z piekarnika, ostudzic. Nastepnie przekroic na pol. Delikatnie przy pomocy lyzki wyjac miazsz z srodka i odlozyc go do osobnej miski. W przypadku nadzienia z tunczykiem, do ziemniakow w misce dodac ser i dokladnie wymieszac.Nastepnie dodac do masy serowo-ziemniaczanej tunczyka i kukurydze, doprawic pieprzem do smaku. Tak przygotowana masa nadziac lupiny ziemniakow, posypac na wierzchu serem zoltym i wstawic do piekarnika na ok.10 minut. W przypadku nadzienia z szynka, z ziemniakami postepowac podobnie. Do masy ziemniaczanej dodac mleko i wymieszac. Doprawic pieprzem. Szynke pokroic w drobne kawalki. Dodac polowe porcji startego sera, wymieszac. Nadziac takim farszem ziemniaki. Posypac reszta sera po wierzchu i wstawic do piekarnika na taki sam czas. Z takiej ilosci wychodza 4 porcje, dla wiekszej ilosci osob, zwiekszyc ilosc ziemniakow i skladnikow. Efekt jest naprawde super....
kinga
Natala1210
AguchaZ
Doro
kathrineczka
sprobuje.... :D
Sarenka
Isabel
wioletta_koziel