agnieszkalider

agnieszkalider

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 786]

Nadziewany ananas

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszny deser, pięknie się prezentuje i wspaniale smakuje, stanowi piękną dekorację stołu

Nadziewany ananas

Składniki:

Nadziewany ananas

 

 

Sposób przygotowania:

Nadziewany ananas
Przygotować niezbędne składniki na deser. W dalszej kolejności należy ananasa umyć dokładnie pod bieżącą wodą, przekroić na połowę, nie ucinać zielonej części ananasa, ponieważ to stanowi piękny element dekoracyjny i wydrążyć zdrewniały środek, usunąć części niejadalne.Wszystkie owoce umyć i osuszyć, do miski włożyć truskawki pokrojone na kawałki, dodać poziomki w całości, dodać obraną i pokrojoną w kostkę pomarańczę, obrane kiwi i pokrojone w plasterki, banana pokrojonego w plasterki, wymieszać owoce i nałożyć do środka ananasa. W dalszej kolejności śmietankę ubić na sztywno z dodatkiem cukru pudru, nałożyć do szprycy i udekorować wedle uznania ananasa i włożone w środek owoce. Wykonać polewę czekoladową w sposób następujący: Wszystkie składniki: margarynę, wodę,kakao i cukier włożyć do garnuszka i roztopić, lekko gotować na małym ogniu, cały czas mieszając, aż cukier się rozpuści. Następnie ostudzić polewę czekoladową i polać nią deser w sposób dowolny. Deser schłodzić w lodówce przed podaniem, po czym ustawić na stole.