iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Nadziewany omlet

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Smaczna przekąska zrobiona z omletów. Do tego serek lekko chrzanowy i grillowana papryczka . Wszystko zawinięte w rulonik.

Nadziewany omlet

Składniki:

Nadziewany omlet

 

 

  • 2 łyżki maki

 

 

  • serek twaróg

 

  • chrzan 1 łyżeczka

 

 

  • szynka drobiowa

 

 

Sposób przygotowania:

Nadziewany omlet
10 jajek wbijamy do miski roztrzepujemy je porządnie , dodajemy sól do smaku i mąkę . Jeszcze raz dobrze mieszamy . Połowę wlewamy na dużą patelnie i smażymy 2 duże fajne omlety. Odstawiamy je do ostygnięcia.Twarożek mielimy chyba ,że mamy taki z wiaderka to mieszamy go tylko z chrzanem solimy do smaku . Żelatynę rozpuszczamy w 2 łyżkach gorącej wody mieszamy i dodajemy do twarożku. Mieszamy. Kładziemy omlety obok siebie jeden nakładamy troszkę na drugi aby powstała długa rolada. Omlety smarujemy serkiem z jeden strony od nas kładziemy jego więcej . Paprykę myjemy kroimy na kawałki grillujemy solimy i kroimy w paseczki. Na serek układamy plasterki szynki ale tylko z jednej strony .Układamy paski papryki na ser , tam gdzie serka nałożyliśmy więcej. Zwijamy roladę . Zawijamy ją w folie spożywczą dość mocno i wkładamy do lodówki na kilka godzin. Zimną kroimy w plasterki.