nulkaa22

nulkaa22

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 157]

Nadziewany pieczarkami schab

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszny schab nadziewany pieczarkami. Pyszne mięsko doskonale smakuje z kluskami śląskimi lub z ziemniaczkami i kapustką.

Nadziewany pieczarkami schab

Składniki:

Nadziewany pieczarkami schab

 

  • Schab wieprzowy 0,5 kg
  • Pieczarki 20 dag
  • Cebula 1 sztuka
  • Ser żółty 10 dag
  • Jaja 4 sztuki
  • Vegeta 2 łyżeczki
  • Sól, pieprz
  • Olej
  • Bułka tarta 2 szklanki

 

Sposób przygotowania:

Nadziewany pieczarkami schab
1. Mięso rozbijamy na większe płaty, solimy, pieprzymy. 2. Ser ścieramy na tarce. 3. Jaja rozmącamy z Vegetą. 4. Cebulę drobno siekamy.5. Pieczarki siekamy na drobno, rozgrzewamy olej i smażymy je razem z cebulą.6. Na koniec dajemy ser i czekamy aż się rozpuści.7. Na każdy płat układamy farsz, zawijamy w rulon, obtaczamy w jaju, bułce tartej i smażymy z obu stron na oleju.