Sposób przygotowania:
Schab nadziewany jajecznicą EliSchab umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Naciąć długim nożem środek schabu przez całą długość .Wymieszać sos chili, sos sojowy, paprykę, marynatę staropolską, czosnek i olej. Powstałą marynatą posmarować schab wewnątrz, na zewnątrz i włożyć do lodówki na 24 godziny. Pomidory pokroić w paski.
Dymkę-szczypior umyć, osuszyć i pokroić. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju z pomidorów. Wbić jajka, dodać sól, pieprz i usmarzyć jajecznicę. Do gotowej przestudzonej jajecznicy dodać pomidory, szczypior i wymieszać. Jajecznicą napełnić otwór w schabie.
Formę keksówkę wyłożyć plastrami boczku, włożyć schab i przykryć boczkiem. Piec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni C, przez 90 minut. Ostudzony schab włożyć do lodówki żeby stężał. Schłodony schab pokroić w plastry i ułożyć na półmisku. Smacznego!
Zobacz jak zrobić Schab w morelowym sosie >>>
rozmarzona.marzena
Cukiereczek13
eli_555
Wyszedł pyszny.