gosiek i edzia

gosiek i edzia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 228]

Nadziewany schab

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Ciekawy i sprawdzony przepis na pyszny obiad.

Nadziewany schab

Składniki:

Nadziewany schab

 

  • 1,5 kg schabu
  • sól
  • biały pieprz
  • suszone zioła (tymianek, majeranek)
  • 30 dag suszonych śliwek
  • 2 cebule
  • 5 dag słoniny
  • 1 łyżka oleju

Sposób przygotowania:

Nadziewany schab
Mięso bardzo dokładnie umyj i ostrym nożem rozkrój wzdłuż by utworzył się prostokątny płat. Przypraw mięso solą oraz pieprzem. Suszone śliwki przekrój na połówki. Rozłóż je na mięsie. Słoninę pokrój na nieduże kawałki i poukładaj na mięsie. Mięso zwiń, natrzyj ziołami oraz olejem. Pieczemy około 1 godzinę.