Sposób przygotowania:
Pasta kanapkowa Eli z awokadoprzygotowanie składników
Natkę pietruszki opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem i posiekać.
przygotowanie składników cd
Pomidor opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem, Półtora pomidora pokroić w drobną kostkę. Połowę zostawić do dekoracji.
przygotowanie składników cd
Cebulę obrać z łupinek i pokroić w drobną kosteczkę.
przygotowanie składników cd
Awokado przeciąć na pół i wyjąć pestki. Wyjąć miąższ ze skórek. Do miąższu dodać pestki żeby awokado nie ściemniało.
przygotowanie składników cd
Z cytryny wycisnąć sok.
przygotować pastę
Do awokado dodać pomidory, cebulę i natkę pietruszki. Usunąć pestki, wlać sok z cytryny i wymieszać.
Doprawić pastę do smaku solą, ostrą papryką i czosnkiem granulowanym. Podawać ze świeżym pieczywem. Smacznego!
SylaUla
eli_555
Dziękuję. Pasta jest pszna i zdrowa.
gusia1000