SUPERPRZEPIS

Pasta kanapkowa Eli z awokado

  • 3
         
ocena: 5/5 głosów: 3
Pasta kanapkowa Eli z awokado

Przygotowałam pastę do kanapek z awokado z dodatkami.Pasta jest zdrowa i dobrze smakuje ze świeżym pieczywem.

Składniki:

Pasta kanapkowa Eli z awokado

warzywa

pozostałe składniki

Sposób przygotowania:

Pasta kanapkowa Eli z awokado

przygotowanie składników

Pasta kanapkowa Eli z awokado
Posiekać opłukaną i osuszoną natkę pietruszki.

Natkę pietruszki opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem i posiekać.

przygotowanie składników cd

Pasta kanapkowa Eli z awokado
Opłukane i osuszone pomidory drobno pokroić.

Pomidor opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem, Półtora pomidora pokroić w drobną kostkę. Połowę zostawić do dekoracji.

przygotowanie składników cd

Pasta kanapkowa Eli z awokado
Obraną z łupinek cebulę pokroić w kosteczkę.

Cebulę obrać z łupinek i pokroić w drobną kosteczkę.

przygotowanie składników cd

Pasta kanapkowa Eli z awokado
Do miski włożyć miąższ awokado razem z pestkami.

Awokado przeciąć na pół i wyjąć pestki. Wyjąć miąższ ze skórek. Do miąższu dodać pestki żeby awokado nie ściemniało.

przygotowanie składników cd

Pasta kanapkowa Eli z awokado

Z cytryny wycisnąć sok.

przygotować pastę

Pasta kanapkowa Eli z awokado

Do awokado dodać pomidory, cebulę i natkę pietruszki. Usunąć pestki, wlać sok z cytryny i wymieszać.

Doprawić pastę do smaku solą, ostrą papryką i czosnkiem granulowanym. Podawać ze świeżym pieczywem. Smacznego!


Tagi:

awokado pasta