Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Schabowy z baleronem i mieszanką warzywną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Kotlety schabowe nadziewane mieszanką warzywną bardzo efektownie wyglądają i rewelacyjnie smakują. Polecam.

Schabowy z baleronem i mieszanką warzywną Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Schabowy z baleronem i mieszanką warzywną

 

Sposób przygotowania:

Schabowy z baleronem i mieszanką warzywną
Warzywa blanszować w osolonej wodzie, osączyć, ostudzić. Umyte mięso osuszyć, zbić tłuczkiem przez folię na bardzo cienkie płaty. Natrzeć zmiażdżonym czosnkiem, oprószyć solą i pieprzem, posmarować tartym chrzanem. Na mięso ułożyć po 2 plasterki baleronu i warzywa, złożyć na pół, spiąć wykałaczkami. Obtaczać w mące, zanurzyć w roztrzepanym jajku i dociskając obtoczyć w pokruszonych płatkach. Rumienić z obu stron na rozgrzanej oliwie. 
Schabowy z baleronem i mieszanką warzywną
Mieso rozbić tłuczkiem na cienkie płaty i przyprawić
Schabowy z baleronem i mieszanką warzywną
Na przygotowane mięso ułożyć baleron i warzywa
Schabowy z baleronem i mieszanką warzywną
Mięso złożyć na pół i spiąć wykałaczkami
Schabowy z baleronem i mieszanką warzywną
Panierować z mące jajku i płatkach rumienić na oliwie