Sposób przygotowania:
Risotto z kurkami
Cebulę kroimy w drobną kostkę. Czosnek siekamy lub przeciskamy przez praskę.
Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy cebulę i smażymy, aż się zeszkli. Pod koniec dodajemy czosnek. Następnie zdejmujemy cebulę z patelni.
Kurki wrzucamy na rozpuszczone masło i podsmażamy przez 10 minut.
Pomidora kroimy w kostkę, pietruszkę ścieramy na tarce jarzynowej. Dodajemy do kurek. Podsmażamy przez chwilę.
Wrzucamy na patelnię ryż, podlewamy bulionem. Dodajemy zeszkloną cebulkę. Dusimy do momentu, aż ryż będzie miał kremową konsystencję. W trakcie duszenia uzupełniamy bulion i mieszamy od czasu do czasu.
Przyprawiamy danie pieprzem i solą. Podajemy risotto posypane startym parmezanem.
Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy cebulę i smażymy, aż się zeszkli. Pod koniec dodajemy czosnek. Następnie zdejmujemy cebulę z patelni.
Kurki wrzucamy na rozpuszczone masło i podsmażamy przez 10 minut.
Pomidora kroimy w kostkę, pietruszkę ścieramy na tarce jarzynowej. Dodajemy do kurek. Podsmażamy przez chwilę.
Wrzucamy na patelnię ryż, podlewamy bulionem. Dodajemy zeszkloną cebulkę. Dusimy do momentu, aż ryż będzie miał kremową konsystencję. W trakcie duszenia uzupełniamy bulion i mieszamy od czasu do czasu.
Przyprawiamy danie pieprzem i solą. Podajemy risotto posypane startym parmezanem.