Sposób przygotowania:
Risotto kokosowe z indykiem i brokułem
Mięso myjemy , osuszamy , kroimy w cienkie paski.
Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy , wkładamy indyka , doprawiamy suszonymi pomidorami oraz ziołami, smażymy na rumiano.
Mięso zdejmujemy z patelni.
Cebulę kroimy w kostkę , czosnek siekamy drobno.
Na tłuszczu po smażeniu mięsa szklimy cebulę z czosnkiem.
Wsypujemy ryż, smażymy chwilkę mieszając aż stanie się szklisty.
Umytego brokuła dzielimy na małe różyczki , dodajemy na patelnie.
Składniki zalewamy 1 ok. 1/2 puszki mleczka kokosowego.
Gdy ryż go wchłonie stopniowo dolewamy mleczko do jego wykończenia ( kolejne 600 ml)
Na koniec wlewamy rosół , dusimy do powstania kremowego risotto.
Doprawiamy świeżo mieloną solą i pieprzem , dodajemy masło.
Ponownie mieszamy.
Podajemy natychmiast na gorąco posypane tartym serem.
Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy , wkładamy indyka , doprawiamy suszonymi pomidorami oraz ziołami, smażymy na rumiano.
Mięso zdejmujemy z patelni.
Cebulę kroimy w kostkę , czosnek siekamy drobno.
Na tłuszczu po smażeniu mięsa szklimy cebulę z czosnkiem.
Wsypujemy ryż, smażymy chwilkę mieszając aż stanie się szklisty.
Umytego brokuła dzielimy na małe różyczki , dodajemy na patelnie.
Składniki zalewamy 1 ok. 1/2 puszki mleczka kokosowego.
Gdy ryż go wchłonie stopniowo dolewamy mleczko do jego wykończenia ( kolejne 600 ml)
Na koniec wlewamy rosół , dusimy do powstania kremowego risotto.
Doprawiamy świeżo mieloną solą i pieprzem , dodajemy masło.
Ponownie mieszamy.
Podajemy natychmiast na gorąco posypane tartym serem.