Sposób przygotowania:
Tagliatelle z kurczakiem i suszonymi pomidorami
Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Odcedzamy.
Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Wrzucamy na rozgrzaną oliwę i podsmażamy przez 5 minut.
Wlewamy na patelnię śmietanę, dodajemy sól i świeżo zmielony pieprz. Dusimy przez kilka minut, aż sos zgęstnieje.
Dodajemy makaron, mieszamy i trzymamy na patelni jeszcze przez chwilę.
Pestki dyni prażymy na suchej patelni.
Gotowe danie posypujemy pestkami dyni, pokrojonymi na kawałki suszonymi pomidorami oraz listkami świeżej bazylii.
Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Wrzucamy na rozgrzaną oliwę i podsmażamy przez 5 minut.
Wlewamy na patelnię śmietanę, dodajemy sól i świeżo zmielony pieprz. Dusimy przez kilka minut, aż sos zgęstnieje.
Dodajemy makaron, mieszamy i trzymamy na patelni jeszcze przez chwilę.
Pestki dyni prażymy na suchej patelni.
Gotowe danie posypujemy pestkami dyni, pokrojonymi na kawałki suszonymi pomidorami oraz listkami świeżej bazylii.