najłatwiejszy biszkopt

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

z tego ciasta robię torty,można również dodać owoców(jabłka,gruszki)pokrojonych w drobną kostkę

najłatwiejszy biszkopt

Składniki:

najłatwiejszy biszkopt

 

  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 1 szklanka cukru (mozna mniej)
  • 3 jajka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • można,choć niekoniecznie,dodać 1/2 kostki margaryny

 

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

najłatwiejszy biszkopt
jajka z cukrem ubijamy na pulchną masę,dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.Margarynę roztapiamy w kąpieli wodnej i przestudzoną dodajemy do masy.Foremkę do pieczenia smarujemy tłuszczem i posypujemy tartą bułeczką.Wylewamy ciasto do foremki i pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 st.C.Powinno ,po upieczeniu mieć kolor ciemnego złota.I gotowe.Zyczę smacznego.