Sposób przygotowania:
Najlepsza marynata grillowa
Najlepiej na dzień przed planowanym grillowaniem przygotować marynatę i zamarynować mięso. Do marynowania wybieramy świeże mięso a nie mrożone.
W misce mieszamy po kolei mokre składniki marynaty : miód, olej, musztardę i ketchup oraz sos sojowy a następnie dodajemy przyprawy. Całość dokładnie mieszamy i odstawiamy na kilka minut a następnie smarujemy marynatą mięso i odstawiamy do lodówki na minimum kilka godzin.
Tak przygotowane mięso będzie pyszne i idealnie soczyste.
W misce mieszamy po kolei mokre składniki marynaty : miód, olej, musztardę i ketchup oraz sos sojowy a następnie dodajemy przyprawy. Całość dokładnie mieszamy i odstawiamy na kilka minut a następnie smarujemy marynatą mięso i odstawiamy do lodówki na minimum kilka godzin.
Tak przygotowane mięso będzie pyszne i idealnie soczyste.